Meer zelfvertrouwen door je kledingkeuze?

Kleren maken de man, of vrouw natuurlijk. Als je kleding aanhebt die jij zelf mooi vindt en mooi vindt staan bij jezelf, dan voel je je lekker. Je krijgt een gevoel van zelfvertrouwen, waardoor je je dag met een goed gevoel begint. Stap de deur uit, wetende dat je er goed uitziet. Heb je een bepaalde gelegenheid, zoals een sollicitatie, of misschien wel een date? Ga dan gekleed in je favoriete outfit. Je weet dat je er, op je best uitziet. Hier zul je je dan ook naar gedragen. Weet je niet zeker wat jou het beste staat? Laat anderen je dan helpen bij het kopen van je kleding.
Mooie kleding dragen heeft dus veel voordelen, namelijk:

  • Door het dragen van mooie kleding zit je lekkerder in je vel.
  • Kleding die je zelf mooi vind maakt je een stuk zekerder.
  • Je kan kleding aan elke gelegenheid aanpassen en dragen.
  • Je laat anderen zien dat je zeker van je zaak bent.
  • Het dragen van mooie kleding voelt vaak heel bijzonder.

Een kledingkeuze kan je dus een stuk zekerder maken. Dat draagt dus echt bij aan hoe zelfverzekerd je bent. Je krijgt meer vertrouwen in wie je bent en wat je kan. Je kan je misschien voorstellen dat dit ook een uitwerking heeft op je omgeving.

Laat je helpen bij het uitzoeken van kleding!

Sommige mensen weten precies wat voor hun werkt, qua kleding. Misschien hoor je bij de rest, of de meeste mensen, die hier geen idee van hebben. Als dit zo is, neem dan eens iemand mee als je kleding gaat kopen. Neem iemand mee die 100% eerlijk tegen je durft te zijn. Als het even kan, iemand die er zelf ook altijd leuk uitziet! Iemand die er dus een beetje verstand van heeft.
Hoewel je natuurlijk niet aan je eigen persoonlijke kledingsmaak moet twijfelen helpt het dus wel als je een ander in vertrouwen neemt. Zeker als je echt aan je uitstraling wil werken kan dit een grote maar belangrijke stap naar verandering en zelfvertrouwen zijn.

Complimenten maken het compleet.

Als je dan al die moeite hebt gedaan, om er op je best uit te zien. Durf dit dan ook te erkennen. Accepteer het als mensen je vertellen dat je er leuk uitziet en neem dit op als een compliment. Je krijgt een beter zelfbeeld, als je merkt dat andere mensen opmerken dat je er goed uitziet. Je hebt je best gedaan om er leuk uit te zien en dat mag best gezegd worden!
Natuurlijk is het ontvangen van complimenten niet makkelijk. Maar het helpt je wel om direct meer zelfvertrouwen te krijgen. Je mag er namelijk best zijn.
Vergeet om die reden niet jezelf ook een compliment te geven. Als jij tevreden bent over hoe je eruit ziet en trots bent op de kleding die je draagt. Om het veel makkelijker te maken jezelf een compliment te geven kun je beginnen met het benoemen wat je echt mooi vind. Je zal merken dat dit in positieve zin een grote bijdrage levert aan je eigenwaarde en dus zelfvertrouwen.

Met mooie kleding voel jij je blij en zeker van je zaak!

Het mag duidelijk zijn dat jij zeker van je zaak bent. Waar je dit eerder niet aan je kleding liet blijken is dit nu anders. Dat merk je direct aan hoe je zelf reageert en hoe de omgeving op jou zal reageren. Laat de complimenten maar binnekomen dankzij mooie kleding die bij je past. Maar wees vooral zelf trots op wie je bent en hoe je eruit ziet. Want dat is uiteindelijk het meest belangrijk van nieuwe kleding.