Vergroot je zelfvertrouwen door te blijven sporten. Dit ook tijdens de vakantie!

Eindelijk is het zover. De vakantie is begonnen en er mag nu even worden uitgerust. Het is niet moeilijk om jezelf over te geven aan alle verleidingen van het lekkere eten in een ander land. Er is namelijk genoeg keuze en restaurants doen hun best om klanten het naar de zin te maken. Of er nu het voornemen was om te gaan sporten tijdens de vakantie of niet, belangrijk is het om te blijven werken aan jezelf. Dit zorgt voor een goed zelfbeeld wat weer bijdraagt aan je zelfvertrouwen. We geven je een aantal tips hoe je makkelijk op de vakantie in vorm blijft.

Onderweg in vorm komen

De wandeling van de tent of het huisje naar de campingwinkel in niet voldoende om kilo’s te verbranden, het draagt er natuurlijk wel aan bij. Kies een kleine omweg of kies voor een grotere wandeling. Wandelroutes zijn er genoeg om niet alleen even de geest leeg te maken, maar ook om flink wat zuurstof door het lichaam te pompen. Het is belangrijk om te starten met een leuke wandeling die bij je past. Denk aan een leuke strandwandeling of een wandeling door de bergen of het bos.

Werk aan je zelfvertrouwen en blijf bewegen

Of je nu wandelt, zwemt, fietst of rolschaatst, met een omweg naar de winkel gaan heeft nogal wat voordelen. Het is leuk om de buurt te verkennen en het lichaam is weer in beweging. Het doorbrengen van de dag in een andere stad kan heel wat wandelkilometers opleveren. Inmiddels zijn er overal elektrische fietsen en steppen te huur. Het lijkt misschien gemakkelijk om op een elektrische stap de stad door te gaan, maar er zijn maar weinig landen zo vlak als Nederland. Veel oude steden hebben trappen en dan moet de step wel mee naar boven worden getild. Een rustige avondwandeling na een maaltijd is goed voor de spijsvertering. De volgende dag is er misschien wel tijd voor een paar baantjes zwemmen in het meer of in het zwembad.

In vorm blijven zorgt voor een goed zelfbeeld

Door de deze simpele dingen mee te nemen in je vakantie blijf toch redelijk makkelijk fit. Je blijft op deze manier ook bezig, dit draagt bij aan een positieve houding. Je werkt zo aan je lichaamstaal wat weer bijdraagt aan je zelfbeeld en je zelfvertrouwen.

Wil je graag nog andere tips om je zelfvertrouwen te vergroten? Lees dan eens onze pagina de top 10 tips.